מה קרה בגן? או איך עלמה אכלה סלק

רגיל

השעה 16:00 אנחנו אוספים את עלמה מהגן, היא שמחה וקופצנית מספרת קצת על היום שלה ובעיקר מתכננת את ההמשך.
באוטו, אחרי שחגרתי את יהונתן ואותה, הטון שלה לפתע משתנה למין עצבות יללנית כזו:

"אבא, אני רוצה שתכינו לי אוכל לצהרון, כמו דנה, כל יום שולחים לדנה ארוחת צהרים לצהרון ואני גם רוצה"

בסדר אני חושב לעצמי, "בסדר" אני עונה לה ומנצל מומנטום "מה דנה מביאה לארוחה בצהרון? חיים שלי"

"פסטה, אורז, פתיתים…" היא עוצרת לשנייה וממשיכה "עוד סוגים של אורזים, אני גם רוצה אוכל לצהרון כמו דנה"
אני מזהה פתח ונכנס

"איזה סוגים של אורז נסיכה? אורז צהוב? אורז אדום? אורז עם תוספות?"

"כן" היא עונה,
"את תאכלי כזה?" אני שואל עם כוונה למרות שבמודע אני כבר יודע את התש..

"אורז לבן!", היא עונה בנחרצות, "טוב" אני עוזב אבל לא לגמרי "כל הדברים שאמרת הם תוספות , מה למנה עיקרית?"

היא חושבת ועונה "שניצל, עוף אפשר גם קציצות.."


נריץ קדימה כמה שעות (ערב למחרת, הייתי צריך לקנות כמה דברים בסופר), אני עומד במטבח, קוצץ, מגרד, מחמם סיר, מוציא ומכין את כל מה שנראה לי שאצטרך, יהונתן יושב בטרמפולינה בזווית אלי, בוחן את היד שלו לעומק, מסתכל, מסובב, מוחא כף, טועם, משמיע קולות של אינדיאני (השמעת קול וקטיעתו ע"י דפיקה של היד על הפה.. אגרוף על הפה..) ודואג . השמן חם אני מכניס את הבצל ומטגן עד שהוא שקוף מוסיף גזר מגורד, רסק עגבניות, מים חמים, עדשים ותבלינים, עובר לקציצות מגרר סלק מבושל, בצל, שום, כמה כפות שיבולת שועל במים חמים, בשר טחון, תבלינים, מערבב ומקצץ (מלשון עושה קציצה). מתקן בקצת מלח לרוטב ומטביע קציצה אחר קציצה בתוך הרוטב, מפנה מקום לכולן בתוך הרוטב, סוגר ת'סיר, מכין אורז (לבן!)…
תוך כדי כל זה היא נכנסת עם אשתי לבית (הייתה ביומולדת ואם זה ממש מעניין אז יומולדת של אותה דנה, מהסיפור למעלה), מריחה..
"איזה ריח טוב, מה אתה מכין לי?"

"קציצות בשר ואורז לבן, שיהיה לך לארוחה בצהרון מחר", אומר ומתנהג בהכי קור רוח שאני יכול להפיק תחת עיניה הבוחנות

"אז תשים לי בקופסא אורז וקציצות וסלט אני יאכל מהצהרון, אבל חוץ מכרוב סגול.. אני לא אוהבת", אני נושם לרווחה והיא משוכנעת בתחרות ריצה למקלחת עם אשתי


בוקר למחרת, מכין לה קופסא לצהרים, היא לא אומרת דבר, דודה שלה לוקחת אותה ומקבלת תדרוך לגבי הקופסא.

בצהרים אני מכין לעצמי סנדוויץ' עם הקציצות – לחמנייה, קצת מיונז, אריסה, עלה חסה, קציצות ועגבנייה, וחושב עליה ועל הקופסא, מריץ הימורים בראש וכמובן מקרים ותגובות, כדי לא להרוס את הניסיון הבא בעיקר.

רבע לארבע טלפון, הדודה רוצה לאסוף אותה גם, אין בעיה (גם ככה הוא תפס תנומה), אני רק מבקש ממנה לברר מה עלה בגורל ארוחת הצהרים. ארבע ורבע אני מסמס לה לבדיקה היא בדיוק הגיעה, שואלת את הגננת של הצהרון..

שאומרת..

שהיא טרפה את כל האוכל…

אבל של הצהרון!

כי לא התחשק לה מהקופסא… תענוג והלאה לניסיון הבא!

*אגב היא אכלה מהקציצות האלה בסופו של דבר, אבל מי שאכל בעיקר זה אבא ואמא של עלמה שאהבו מאוד

מתכון לקציצות בשר סלק ברוטב גזרבניות:
לרוטב:
בסיר רחב מחממים שמן
מטגנים בצל בינוני קצוץ עד שקיפות
מוסיפים 2-3 גזרים מגורדים ומערבבים מספר דקות
מוסיפים 2.5 חבילות קטנות של רסק עגבניות (250 גרם בערך)
מוסיפים כפית סוכר מערבבים
מוסיפים 1.5 כוסות מים חמים, מערבבים, כשמבעבע מוסיפים חופן או שתיים של עדשים (רצוי כתום)
מתבלים – כמון, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ומעט חריפה, מביאים לרתיחה מכסים ומנמיכים את האש

לקציצות:
בקערה גוררים בצל בינוני
מגררים שני סלקים מבושלים בינונים
קוצצים דק 2-3 שיניי שום
2-3 כפות קוואקר שעורבבו עם בערך חצי כוס מים חמים
חצי קילו בשר טחון (מה שאתם טוחנים בדרך כלל – יעבוד גם פה)
תיבול – כמון, מלח, פלפל שחור
מערבבים היטב, עושים קציצות ומטביעים אותם ברוטב
מבשלים על אש קטנה (שהרוטב מבעבע) 30-35 דקות

לאורז לבן:
בחייאת באמת רציתם שאני ארשום מתכון לאורז לבן…

תגובה אחת »

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s