סמאש בזול

רגיל
סמאש בזול

החלטנו, בהברקה של רגע, לחגוג ליהונתן יום הולדת שנה בסשן צילומי סמאש-דה-קייק בסך הכל רעיון מגניב ומזכרת לעתיד. סחבק נשלח לתור במרחבי האינטרנט למחירים עבור כזאת מזכרת, וחזר חמוש בתובנות ש… אולי… עדיף לנסות לבד, התובנות אושרו בהנהלה וירדה הנחייה לפרק את הסיטואציה המבוקשת לגורמים ולבחון כיצד ניתן להוזיל עלויות ולהלן התוצאות:

אפשרי בהחלט לעשות את כל הסימפוזיון, לבד ובמחירים שווים לכל נפש!
כל מה שצריך זה: כישרון אפייה מינימלי, יכולת צילום סבירה (אבל עדיף יותר מסביר*), אינסטיקטים של חתול (מקבלים את זה עם ההורות לבנדיט) ויכולת נפשית לקבל ולהכיל בלאגן בכמויות לא מבוטלות!!



הכנות:

אין יותר מדי, כמה אביזרים כמו בלונים, תלבושת חמודה/מגניבה, משטח רחיץ או זריק ועוגה כמובן…
ביום של הצילום, לדאוג שהפלאפונים טעונים, שהצלם המוכשר ביותר שהצלחתם למצוא זמין ומוכן שהעוגה מוכנה והכי חשוב זה לוודא שמושא הצילום בקו הבריאות ובמצב רוח מתאים.. להרס..

העוגה – ברוח התובנות שהגענו אליהם, אני והמנכ"לית, ובהתאם לרוח התקופה מבחינת יוקר מחייה, גם בעוגה מצאתי איפה אפשר לקצץ בעלויות, בלי להתפשר על האיכות הסופית של העוגה וזה חיסכון שקורה עוד בסופר, פשוט צריך להסתכל למעלה או למטה מהמותג הידוע ולבחור את מותג הבית**, אני קונה בשופרסל ליד הבית אז המותג שלהם. עוד שיטה בדוקה לחסוך בעלויות העוגה היא לא להרוס אותה בהכנה הראשונה… והלקח שלי בתמונה..

ארבעה שלבים פשוטים

ארבעה שלבים פשוטים

המתכון המקורי:
לעוגה-
7 ביצים
400 ג"ר סוכר* (לצילומי הסמאש פשוט קיצצתי את כמויות הסוכר בחצי)
20 ג"ר סוכר וניל*
כוס שמן*
כוס מיץ תפוזים*
420 ג"ר קמח*
10 ג"ר אבקת אפייה*
צבעי מאכל בצבעים שונים
לקרם-
2 כפות סוכר
500 מ"ל שמנת מתוקה
2 שקיות פודינג וניל או שוקולד*
צבעי מאכל
(על מוצרים המסומנים בכוכבית*, מותגי הבית של שופרסל, הצלחתי לחסוך כ-25%)

הכנת העוגה: (בדיעבד/ים או הפקת לקחים בסוף***)
תנור 160 מעלות
1. ביצים + סוכר + סוכר וניל –> 10 דקות הקצפה במיקסר.
2. מיקסר למינ' –> שמן ואח"כ תפוזים במזיגה איטית (את שניהם).
3. קמח + אבקת אפייה –> לתערובת אחידה.
4. לחלק לקערות בכמויות שוות לפי כמות הצבעים שיש לכם –> להוסיף צבע לקערה ולערבב לאחידות.
5. מוזגים לאט קערה אחרי קערה לתבנית לאפות כ- 35 דקות (קיסם יבש)
אחרי שהעוגה מתקררת…
6. חלב + שמנת +פודינג –> להקציף לקצפת יציבה
7. לקשט כיד הדמיון… ולא לשכוח לצלם ישר את העוגה, כי אח"כ היא עוברת לטיפול של הגוזל..

הנה

הנה

זה

זה

כמעט

כמעט

 

מוכן

מוכן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D-DAY, שעת הש' או יום צילום…
ש' מינוס שעתיים – מחממים את הבית (חורף!)
ש' מינוס 30 דקות – מכינים את האביזרים, מפנים מקום למהפכה הצפוייה
ש' מינוס 20 דקות – מכינים את המקלחת ובגדים לאחרי המקלחת
ש' מינוס 15 דקות – מכינים דלי וסמרטוט רצפה, פח מוכן עם שקית
ש' מינוס 10 דקות – פותחים את הדלת לצלם, אם אתם הצלם זה הזמן לוודא סוללות טעונות, זיכרון פנוי ותאורה.
ש' מינוס 7 דקות – מכינים את הילד, צילומים של ההכנות
ש' שיגור – מצלמים!!!
ש' פלוס 10 דקות – הילד צולם בחליפה, משקפיים,כובע, צעצוע, עומד, יושב, צוחק זה הזמן להביא את העוגה..
ש' פלוס 12 דקות – הילד נפגש עם העוגה, לא בא לו טוב
ש' פלוס 17 דקות – ממשיכים לנסות, הילד מתעלם ומנסה לנקות את הידיים
ש' פלוס 30 דקות – עשה טובה והשחית קצת, אבא עזר, מתלכלך והבכי מגיע…
ש' פלוס 45 דקות – אבא וילד מרוחים בעוגה, מחליטים על סיום האירוע
ש' פלוס 55 דקות – מקלחת, גן, מנקים ומסדרים, זהו נגמר.. לנוח…
ש' פלוס 8.5 שעות – מאיפה הגיע הקרם הכחול הזה???

how you doing

how you doing

 

 

קטעים פה

קטעים פה

 

לפני

לפני

 

 

 

 

 

 

 

 

מגע!

מגע!

 

איייייייכככככסססס

איייייייכככככסססס

 

 

 

 

 

 

 

gently smashing

gently smashing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


* והכי הכי טוב, זה קרוב משפחה שהוא צלם מחונן בלי קשר, תודה רבה, שרון קיפרמן!!

**מותג הבית – בטיול הגדול שאחרי הצבא, נסענו אני וא' לניו-זילנד ואוסטרליה, קנינו רכב וטיילנו… מפה לשם, בסופרים שם נחשפנו ל home brand זה מותג הבית של הסופר שמהווה תחליף במחיר שפוי להמון המון מוצרים, אפילו יש תחליף ראוי (וטעים) לטים-טם.. שופרסל אני מקווה שאתם בדרך לשם!!

*** לקחים להלן:

  • לגבי השכבות של העוגה – אתם יכולים לאפות כל צבע בנפרד ולשלב קרמים או ממרחים בין השכבות של העוגה. היא גם תצא יפה יותר מבחינת ההפרדה בצבעים וגם תצא טעימה הרבה יותר.
  • אם התעצלתם באפייה נפרדת, כמוני, לפחות תמזגו את הבלילות לתוך מרכז התבנית אחת אחרי השנייה ואל תנסו ליצור שכבה ע"י מזיגה.
  • זמני אפייה – בייחוד אם מסתמכים על מזל ביציקה של התערובות הצבעוניות לתבנית – הצבע כנראה מאט את ההתמצקות של העוגה, או שזו תבנית האלומיניום שבה השתמשתי, לי לקח כמעט מפי 2 הזמן שבמתכון.
  • שמנת לזילוף – צמחית לסמאש- בגלל היציבות, חלבית למאכל- בגלל הטעם.
  • שששש מצלמים, וכאן הדגש החשוב, תיכננתם, הכנתם, ציפיתם והתרגשתם, לילד יש חוקים משלו!
    לפעמים הוא לא ירצה לשתף פעולה למרות כל המאמצים, קחו את זה באהבה וסבלנות, ותזכרו שלפחות האירוע היה זול.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s